
بهترین سن برای ارتودنسی چه زمانی است؟
دندانهای موجود در فک به شکل دو قوس فک بالا و پایین طوری قرار میگیرند که عمل جویدن و آسیاب کردن غذا به نحو مطلوب ممکن خواهد شد.
هر نوع تغییر شکلی از این موقعیت دندانها باعث ایجاد مشکلاتی خواهد شد که لزوم ردیف کردن یا برگرداندن موقعیت مناسب دندانها را ایجاب خواهد کرد و این عمل با درمانهای ارتودنسی میسر می شود.
درمانهای ارتودنسی تنها به ردیف کردن دندانها محدود نخواهند شد و به تغییر یا هدایت رشدی استخوانهای فک بالا و پایین نیز مربوط میشود.
یکی از موارد دندانپزشکی که خیلیها با آن روبرو میباشند، مشکل نامرتب بودن دندانها یا ناهماهنگی اجزای صورت می باشد. با درنظر گرفتن همه ی این موضوعات مردم هنوز اطلاع چندانی از سن مناسب برای انجام درمان ارتودنسی ندارند.
درتا دنتال کلینک دندانپزشکی حرفه ای در شمال تهران

زمان درمان بسته به نوع ناهنجاری دندان ها دارد اما در هر محدوده ی زمانی می توانید ارتودنسی را انجام بدهید. اما هر چه سن بیمار کمتر باشد درمان آسان تر، کوتاه تر و موفقیت آمیز تر خواهد بود. البته نوع ناهنجاری دندان نیز در تشخیص زمان درمان بسیار مهم میباشد. درمواردی که مشکلی در فک وجود دارد حتما باید بیمار را پیش از سن بلوغ معاینه نمایید. در مورد بیماران پسر بطور معمول ۹ سالگی و در مورد دختر ها ۸ سالگی بهترین زمان می باشد. اگر متخصص ارتودنسی مشکل فکی را تشخیص دهد، باید به کمک دستگاه های ارتودنسی مشکل فکی بیمار درمان بشود چرا که در صورت عدم درمان در زمان مناسب، دیگر نمی توان این مشکل را فقط با ارتودنسی درمان نمود و بیمار نیاز به جراحی فک نیز پیدا خواهد کرد.
در نتیجه مراجعه به موقع در درمان ناهنجاری های دندان و فک بسیار مهم می باشد اما اگر بیمار دارای مشکل فکی نباشد و فقط دندان ها نیاز به درمان برای ردیف شدن داشته باشند در آن موقع می توان درمان را در هر سنی انجام بدهید اگرچه در آن شرایط هم بهتر است درمان را پیش از بلوغ شروع نمایید. بنابراین بیماری که به موقع مراجعه نکند و مشکل دندانی نیز دشته باشد، میتواند درمان را در هر زمانی به شرطی که مشکلات لثه ای نداشته باشد انجام بدهد ولی اگر مشکل فکی در سنین بزرگسالی وجود داشت دیگر درمان ارتودنسی به تنهایی کارساز نمی باشد و در آن زمان بیمار نیاز به جراحی به همراه ارتودنسی دارد. اگر مشکل فکی بیمار در سنین قبل از بلوغ تشخیص داده شود می توان با ارتودنسی به تنهایی و بدون نیاز به جراحی فک، بیمار را درمان نمود.