
هر آنچه باید درباره ی دندان های شیری بدانید
به طور معمول زمانی که کودک شش ماه دارد اولین دندان های شیری او نمایان می شود. رویش باقی این دندانها تا پایان دو یا سه سالگی طول خواهد کشید.دندانهای شیری در هر فک ۱۰ عدد و در تمامی دهان ۲۰ عدد می باشد.
جویدن غذا و خوراکی تا ۶ سالگی بر عهده دندانهای شیری می باشد. در این سن دندانهای دائمی شروع به روئیدن کرده و به مرور جانشین آنها میگردند. به این صورت که در سنین ۱۲ تا ۱۳ سالگی دیگر نشانه ای از دندانهای شیری نمی بینید و تمامی دندانها دائمی می باشد.
تصور اکثر افراد از دندان های شیری بخاطر عمر کوتاهشان این است که اهمیت چندانی نداشته و به مراقبت از آنها نیازی ندارند . اما واقعیت چیز دیگری است.
اگر دندان شیری زودتر از موقع از آسیب ببیند و دچار مشکل شوند ، دندانهای اطراف به سمت محل خالی دندان حرکت خواهند داشت و فضای موجود را کوچک میکنند، بنابراین رویش دندان دایمی جایگزین در این فضا، با مشکل مواجه خواهد شد.
پس عدم مراقبت کافی باعث پوسیدگی زودرس و از دست رفتن دندان های شیری ، نتیجه آن رویش نابجا یا عدم رویش دندانهای دایمی زیرین خواهد شد.
به طور معمول، یک کودک دارای ۲۰ دندان شیری می باشد. زمانیکه بین ۶ ماه و ۱ سال سن دارد آن ها تا ۳ یا ۴ سالگی به رشد خود ادامه خواهند داد هنگامی که دندان های دائمی آماده بیرون آمدن هستند دندان های شیری با افتادن راه آن ها را برای رشد باز میکنند. افتادن دندان شیری در سن ۶ سالگی با دو دندان جلو آغاز می گرددو در سن ۱۰ تا ۱۳ سالگی، کودک همه دندان های آسیاب خود را از دست خواهد داد.

توجه داشه باشید همواره اولین بازدید دندان پزشکی کودکان باید در اسرع وقت با افتادن اولین دندان شیری یا قبل از تولد سال اول انجام شود. مهم است که به کودک در مورد بهداشت دهان آموزش داده و هرچه زودتر شروع به رعایت این نکات نمایید، بهتر است.
زمانی که دندان های شیری از بین میروند، کودک ممکن اس علائمی مانند آبریزش آب دهان، درد لثه وکاهش اشتها و خواب آشفته را تجربه کند.برای از بین بردن این حس آنها اغلب سعی میکنند که یکی از انگشتان خود یا اسباب بازی را بجوند.
دندان های جدید شاید بزرگ تر به نظر برسند، به خصوص آنهایی که زودتر رشد میکنند زیرا دندان های بزرگسالی رنگ سفید کمتری نسبت به دندان های بچه دارند ودارای برآمدگی هستند چراکه برای گاز گرفتن و جویدن به کار خواهند رفت.
در این مرحله مسواک زدن بسیار مهم است. شما باید بر این روند نظارت داشته باشید تا زمانی که کودک حدودا به سن ۸ سالگی میرسد.
مسواک کودک را هر ۳ یا۴ ماه یک بار تعویض کنید تا باکتری های مضر را کاهش داده ، همچنین مطمئن شوید که کودک دو بار در سال با دندان پزشک ملاقات خواهد کرد.